Πώς αποτρέψαμε την εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού - Άρθρο του πρέσβη της Ταϊβάν στην Ελλάδα

Στην πρώτη γραμμή ενάντια στον ιό υπήρξε εξαρχής η χώρα, που απέχει 81 μόλις μίλια από την ακτή της Κίνας.

Ο Πρέσβης της Ταϊβάν στην Ελλάδα, Σέρμαν Κουο σε άρθρο του αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο η χώρα του απέτρεψε επιτυχώς μέχρι σήμερα της εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού αναφερόμενος αναλυτικά στα μέτρα που ελήφθησαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε ιατρικά περιοδικά, αλλά και στον διεθνή Τύπο όπως και στην HuffPost Greece γίνεται εκτενής αναφορά στην υποδειγματική αντιμετώπιση της επιδημίας από την κυβέρνηση, τον κρατικό μηχανισμό και τους πολίτες. 

Ακολουθεί το άρθρο του πρέσβη:

«Με το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Ιταλία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα επίσης προσπαθεί σκληρά για να αποφύγει την εξάπλωση του.

Στην πρώτη γραμμή ενάντια στον ιό υπήρξε εξαρχής η Ταϊβάν, που απέχει 81 μόλις μίλια από την ακτή της Κίνας και αναμενόταν για να έχει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό περιστατικών λόγω της στενής αλληλεπίδρασής της με την Κίνα γεωγραφικά και οικονομικά. Για παράδειγμα, η Ταϊβάν έχει 23 εκατομμύρια πολίτες εκ των οποίων περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ζουν ή εργάζονται στην Κίνα. Το 2019, 2.710.000 Κινέζοι επισκέπτες ταξίδεψαν στην Ταϊβάν ενώ πραγματοποιούνται 600 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, η Ταϊβάν έχει μέχρι τώρα μόνο 45 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όμως τι έκανε η Ταϊβάν και απέτρεψε επιτυχώς την  εξάπλωση του ιού;

Διαβάστε περισσότερα

Hits: 181