Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής "Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci" 2019-20

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα "Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci" και πήρε την 5η θέση και ειδικό βραβείο Animation στον τελικό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 στην OTE Academy, στο Μαρούσι. 

 3

4

wrohellas

 

Υδροηλεκτρική ανεμογεννήτρια

&

Συσσωρευτές-μπαταρίες

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αιολικά πάρκα είναι η παύση της παραγωγής ενέργειας όταν δεν υπάρχει άνεμος.To πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει ο συνδυασμός ανεμογεννητριών με την τεχνολογία υδροηλεκτρικής ενέργειας. Η νέα μονάδα αιολικής - υδροηλεκτρικής ενέργειας είναι πρωτοποριακή και έχει σχεδιαστεί για να παράγει ενέργεια ακόμα και όταν δεν φυσάει άνεμος.

Οι βάσεις της ανεμογεννήτριας θα χρησιμεύουν ως δεξαμενές που θα περιέχουν (πχ 7,3 εκατομμύρια λίτρα νερού), και το αιολικό πάρκο θα περιβάλλεται από μια πρόσθετη δεξαμενή που θα περιέχει (41 εκατομμύρια λίτρα νερού).

Για τη λειτουργία της, η αιολική - υδροηλεκτρική εγκατάσταση θα πρέπει να βρίσκεται πάνω σε λόφο. Το νερό θα ρέει από το λόφο για να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια, και θα αντλείται πίσω στο λόφο, όταν δεν απαιτείται ενέργεια.Το ίδιο νερό δηλαδή, θα ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή. Αυτό επιτρέπει την αδιάκοπη παραγωγή ενέργειας.

Επίσης, ένα από τα μεγάλα προβλήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ο ταυτοχρονισμός της προσφοράς-παραγωγής με την ζήτηση. Πού πηγαίνει η ενέργεια που περισσεύει τα βράδια όταν έχει 9 beaufort ενώ κανείς δεν χρειάζεται ενέργεια; Το μεγάλο αυτό πρόβλημα έρχονται να λύσουν οι συσσωρευτές-μπαταρίες, οι οποίες αποθηκεύουν την ενέργεια του αιολικού πάρκου όταν η ζήτηση είναι χαμηλή.

\IMG 3740N12

 

fvto paidivn

 

 



 

 

 

 

Hits: 228

Γραψτε κωδικα παιζοντας

 allcancode

Τρέξε Μάρκο!
AllCanCode
Grades 2-8 | Μπλοκ

 frozen

Κώδικας με την Άννα και την Έλσα
Code.org
Τάξεις: από Δευτέρα Δημοτικού και άνω | Μπλοκ

 

   

starwars

 Κατασκευάζοντας έναν Γαλαξία Με Κώδικα

Πολλές γλώσσες | Σύγχρονα προγράμματα περιήγησης, έξυπνα κινητά, ταμπλέτες | Ηλικίες 6-10

codeorg

Γράψτε το πρώτο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας
Τάξεις: από Δευτέρα Δημοτικού και άνω | Μπλοκ