Erasmus project «We are children of the world»

Πρόγραμμα Συμπράξεων ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229 Erasmus+       με κωδικό 2020-1- AT01-KA229-077989_2 για τα σχολικά έτη 2020-22.

Συντονιστής είναι σχολείο της    Αυστρίας και συμμετέχουν- εκτός από το σχολείο μας- σχολεία από τη Ρουμανία, τη Λιθουανία και την Τουρκία.

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη του σχολικού προγράμματος με την εκτέλεση διεπιστημονικών δραστηριοτήτων που εστιάζονται στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως αναφέρονται στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Οι δραστηριότητες θα αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών και τις διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά το ίδιο θέμα.

Ειδικότεροι στόχοι του έργου είναι:

1. Σεβασμός των δικαιωμάτων των παιδιών στη σχολική και στην καθημερινή ζωή -διαμόρφωση θετικών στάσεων απέναντι στον εαυτό και τους άλλους

2. Ευαισθητοποίηση σχετικά με την ενεργό ευρωπαϊκή ιθαγένεια

3. Ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών σχετικά με τη χρήση ξένων γλωσσών, ΤΠΕ και σύγχρονων εργαλείων εκπαίδευσης.

4. Γνωριμία με την πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης και προώθησή της

5. Υλοποίηση δράσεων που προωθούν τα δικαιώματα των παιδιών- Δημιουργία δικτύου μεταξύ των σχολείων για ανταλλαγή ορθών πρακτικών ενεργού πολιτειότητας

Εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν:

Παρασκευοπούλου Μαρία

Κλωστράκη Γεωργία

Γεωργακοπούλου Χρυσούλα

Κεφάλα Μαρία

Κιουρκτζόγλου Αριστέα

Κόντου Πολυξένη

Ιστοσελίδα του έργου

https://54thchildrenoftheworld.weebly.com/

 

Hits: 127