Paul Salopek

Δασκάλα: Κλωστράκη Γεωργία

Πέρσι (2015-16)για πρώτη φορά συμμετείχαμε στο πρόγραμμα που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Αμερικής Harvard. Ακολουθούσαμε τον σημαντικό δημοσιογράφο Paul Salopek,  ο οποίος έχει θέσει ένα σημαντικό στόχο στο εφτάχρονο ταξίδι που έχει διοργανώσει:

 να ενώσει διαφορετικούς λαούς, να ανακαλύψει κοινά αλλά και διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία, να κάνει τον κόσμο μια αγκαλιά από διαφορετικές γειτονιές. Το μότο του: «Slow Down». Στο διάστημα που τον ακολουθούμε και μαθαίνουμε μαζί του γειτονιές όλου του κόσμου στο πρώτο ταξίδι Journey 1 κάναμε 6 αποστολές. Καθεμιά από αυτές μας πρόσφερε κάτι μοναδικό: τα παιδιά μίλησαν για τον εαυτό τους, επικοινώνησαν με συμμαθητές τους από άλλα μέρη της γης, εξερεύνησαν και έμαθαν καλύτερα τη γειτονιά τους και την παρουσίασαν στους συμμαθητές τους  στην Αμερική και στην Ευρώπη, επισκέφθηκαν το Μοναστηράκι και αναζήτησαν παλιά αντικείμενα που το καθένα τους φανέρωσε τη δική του ιστορία, πήραν συνέντευξη από την κ. Ειρήνη και τον κ. Κυριάκο, αγαπημένα δικά τους πρόσωπα, για οτ πώς ήταν η γειτονιά τους τότε και πόσο έχει αλλάξει σήμερα μαγείρεψαν με τις οικογένειές τους παραδοσιακά φαγητά και τα παρουσίασαν, έγιναν φωτογράφοι και «τσάκωσαν» μοναδικές στιγμές και εικόνες. ? Η κάθε δραστηριότητα πρόσφερε στους μικρούς μου μαθητές κάτι διαφορετικό και μοναδικό. Μοναδικοί και φοβεροί συνεργάτες σε αυτό το ταξίδι ήταν και οι γονείς των παιδιών που το διασκέδασαν, γνωρίστηκαν περισσότερο και από τότε παραμένουν μια μοναδική και φοβερή ομάδα, συνεργάτες σημαντικοί τόσο για τα παιιά τους όσο και για μένα την δασκάλα των παιδιών τους

Φέτος συνεχίζουμε δυναμικά στο δεύτερο ταξίδια μας. Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε διάφορες δράσεις μας. Σχολικό έτος 2015-2016:

OUR WALK from Georgia Klostraki on Vimeo.

3RD FOOTESTEP 2016 from Georgia Klostraki on Vimeo.

INTERVIEW ENGLISH from Georgia Klostraki on Vimeo.

MONASTIRION FOOTSTEP4 from Georgia Klostraki on Vimeo.

FOODS 5TH FOOTSTEP from Georgia Klostraki on Vimeo.

FOODS 5TH FOOTSTEP from Georgia Klostraki on Vimeo.

3RD FOOTESTEP 2016 from Georgia Klostraki on Vimeo.

Footstep 1, Journey 2, 2017 from Georgia Klostraki on Vimeo.

FOOTSTEP2-FIRST from Georgia Klostraki on Vimeo.

Hits: 351